tomorrow’s now

De winnende titel is ‘Tomorrow’s now’, van Delano McAndrew. Een paar woorden vol lading. Morgen is vandaag, het kind van vandaag is straks volwassen en dan? Voor de nieuwsgierige kijker, de foto is in de zomer van 2007 genomen vanuit mijn atelier in Echtenstein. Jongens die cricket spelen, met plastic scheppen. Hun spel heb ik tijden gevolgd, een serie foto’s is aan het resulteren in een korte film: ‘Real kids’. In deze titel ligt eigenlijk dezelfde betekenis besloten als gesuggereerd door het winnende ‘Tomorrow’s now’.
Dubbelzinnig is de betekenis, de tralies, de stilstaande witte auto. Het kind met de schep in de aanslag, zijn blik naar ons alsof hij in de aanval gaat. In werkelijkheid waren de jongens te ver weg, en stond ik met de camera achter glas.

Eervolle vermeldingen gaan naar ‘Dubbel up’ waarvan de bedenker helaas naam noch mailadres heeft achtergelaten. Ook het plastische ‘Ik sla, dus ik besta’ en het komische ‘Ik heb opa gevonden’ kon een aantal leden van de Zero jury, bestaande uit alle uitvoerende kunstenaars (vier) bekoren.