Tweede plaatsing een driesprong

duiven-over-breadman-2 Bevroren tijd, duivenwieken, ontzielde broodpop

temp: 1
wind zw windkracht 3
politiecontrole: 2 (groet)
aantal gesprekken: 4
plaatsing 08:10, neerleggen om 09:05, eerste keer verplaatsen om 11:00 tweede verplaatsing naar vijver voor Gooioord: 12:10 achtergelaten om 13:35 opgehaald om 16:35
waargenomen vogelsoorten: meeuw, eend, duif, gans, meerkoet
aantal keer waargenomen hondenbesnuffeling: 1
aantal passanten: meer dan vorige week, Keppelweg ligt tussen aantal kerken, groep Nordic Walkers, fietsers, hondenbezitters…

Er lijkt geen tekort aan voedsel waar Breadman komt. Gulzigheid deed de ganzen geconditioneerde grove grijpbewegingen maken, meer willen hebben dan de ander, meer kunnen pakken dan de ander. Na de eerste gretige aanval zakte de belangstelling weg. Er was verder geen broodstrooiende concurrent in de buurt, wel wat honden in de achtergrond, zorgen voor onrust. Na achterlating en terugkomen, waren het zoals de vorige keer ook, de duiven die in het broodlijf van Breadman hadden gepikt, en met de korst van zijn chubby lichaam verwijderd zag hij er erbarmelijk uit. De armen op het lichaam gevouwen (handig dat kippengaas) wikkelde ik hem weer in het grijze vilten kleed. Trapte terug in stromende regen op fiets met kar en vracht naar atelier. Geen soepeters dit keer, vriendin A. was gezakkenrold in de stad sms te zij mij. Haar levensstandaard is laag, afhankelijk van voedselbank, drie kinderen. Brood bakken voor vogels die zakken vol te vreten krijgen; het blijft een vreemd project vol elementen die op het eerste oog niet te rijmen zijn.