De Auditie van de Roos

De Auditie van de Roos still

Wij zien A.
Zij ziet zichzelf in een droom.
In de eerste close up straalt ze rust uit en kracht. In de achtergrond zijn paarden aan het grazen en slapen, we vangen een glimp op van een wit paard. De droom zou een klassieke meisjesdroom kunnen worden maar het rustig voorbijgaan van de velden eindigt in een val vanuit een boom naar A., geblinddoekt. Ze telt hardop af.
Niemand hoort haar.
Ook wij niet.

Ineens bevindt ze zich ergens anders.
Ze tast haar weg af langs een bakstenen muur. Na de blinddoek te hebben afgedaan staat ze voor een veld, met bomen waaraan tot strop geworden blinddoeken hangen, wachtend op nieuwe acteurs die zich blindelings moeten uitleveren. Het veld ligt voor het theater, dat voorheen een kerk was.

Uit het niets duikt M. op, een succesvolle actrice en vriendin, die het aftellen van A. parodieert met een stille schreeuw, haar intimideert en naar een affiche lokt. Op de affiche staat een foto van A. als de hoofdrolspeelster in het stuk waar ze voor auditeert.
Een auto nadert. M. slaat op de vlucht, achtervolgd door een jonge man.
De man overweldigt M. Hij en M. zijn de belichaming van de stiekeme wens van A. om haar concurrente uit te schakelen.
Het einde: de auto met de jonge man, zijn chauffeur en M. rijden langzaam op A. af maar zij wendt zich af en beëindigt de droom.