While the breadmummies will be taking a nap pretty soon, the rest of the project will be shown in one of the most silent reading rooms in Amsterdam: the public library of Reigersbos, for opening hours and route visit oba.nl.
met de auto
Vanaf het Amstel Station de Gooiseweg op richting Zuidoost. Je gaat dan onder de Ringweg = A10 en nog steeds rechtdoor over de Gaasperdammerweg heen = A9. Dan sla je de eerste weg linksaf: Loosdrechtdreef. Nu neem je de eerste weg rechts en dan kom je bij de parkeergarage van de Leerdamhofflats. Hier kun je gratis parkeren. Loop vervolgens om de parkeergarage heen en volg dan het rode asfaltpad naar rechts. Na 150 meter zie je aan de rechterkant de schooltuin Gaasperdam liggen.
met de metro
Vanaf metrostation Wibautstraat kom je met vier strippen naar de tuin. Je kunt zowel lijn 53 richting Gaasperplas als lijn 54 richting Gein nemen.
Lijn 53 richting Gaasperplas Uitstappen bij de eindhalte Gaasperplas. Als je beneden bij de uitgang staat ga je rechtsaf en volg het rode asfaltpad. Na 1 km
aan de rechterkant vind je de schooltuin. Lijn 54 richting Gein Uitstappen halte Reigersbos aan de kant van het winkelcentrum {wordt op het perron aangegeven]. Beneden bij de uitgang ga je linksaf door het winkelcentrum; deze straat heet op een gegeven moment de Renswoudestraat. Je loopt onder een viaduct door en dan volg je het Reigersbospad. Rood fietspad met links ernaast een voetpad. Bij de splitsing hou je links aan. Je gaat over twee bruggen en dan direct rechtsaf zie je de schooltuin liggen. Deze wandeling is anderhalve kilometer lang en duurt 10 à
15 minuten.
start: atelier Emily Kocken, Echtenstein 119 b, Amsterdam Zuidoost
naar: expoplek Schooltuin Gaasperdam, Meerkerkdreef 33, Amsterdam Zuidoost
duur tocht: ongeveer twee uur
aanmelden: tot 12 juni via [email protected] of 06 36 13 57 74
bijzonder!
Samen met fotograaf Hans Mooren en Breadman maker Emily Kocken met de fiets naar de expoplek. Verzamelen in atelier Echtenstein 119b, vertrek circa 12:30 voor een fietstochtje via de spannendste plaatsingsplekken van Breadman naar de tentoonstellingsplek bij de Gaasperplas.
U kunt ook aanschuiven op de tentoonstellingslocatie zelf in Schooltuin Gaasperdam, adres Meerkerkdreef 33. De tuin is vanaf 12:00 open en de fietsers zullen rond 13:00 arriveren.
wat kunt u verwachten?
De installatie in situ plus uitleg, mogelijkheid om vragen te stellen en een onverwacht mooi stukje stadsnatuur.
Behalve de zes Breadmans in schimmelvorm, klassieke zwartwit fotografie van een bevroren Amstel, en een nieuw Hans & Grietje met beeldplaten op leistenen.
hoe kom ik bij Echtenstein 119 b?
Fiets mee in metro 53 [vanaf CS via Amstelstation], uitstappen bij Diemen-Zuid. Sla linksaf, dan rechtuit tussen kantoorgebouwen [Diemervijver] door. Fiets [over wandelpad] door het [Bergwijk]park. Sla Mantelmeeuwpad in [wit gebouw met gifgroene details aan uw linkerhand] en Echtenstein ligt na het viaduct links. 119 b is op de begane grond te vinden.
Combineer de fietstocht met een bezoek aan de Open Atelier Route Zuidoost zie www.oar09.nl →
breadman bijlmer bicycle tour
Special! Travel with photographer Hans Mooren and Breadman creator Emily Kocken on the bike to the exhibit location!
June 13, 12:00
start: studio Emily Kocken, Echtenstein 119b, Amsterdam Zuidoost
to: exhibition location Gaasperdam
length of tour: aprox. two hours
sign up: until June 12 at [email protected] or call 06 36 13 57 74
Omdat een groot deel van het Breadman onderzoek zich in de omgeving van Reigersbos afspeelde, de expo in dezelfde buurt is en de stadsbakker [sponsor] binnen handbereik, ligt het voor de hand om de Breadman Tour met een zomeropstelling in de Openbare Bibliotheek Reigersbos, Amsterdam Zuidoost te beginnen.
Een deel van de installatie zal te zien zijn, zoals de zwart-wit fotografie, de collages, natuurfotografie, de Breadman Bible, het sprookje, de leisteen beeldplaten en enkele tekeningen. [De broodmummies zoeken nog naar een passend onderkomen!]
Broodcirkels leggen voor de duiven, in stijl met Het Breadman Project, kunstzinnig ecologisch veldonderzoek waar Emily Kocken afgelopen winter aan werkte. Ze bakte zeven maal een menshoge broodpop, en plaatste deze op diverse plekken in de Bijlmer. Het Breadman Project had echter een voorloper: Bread. Hier legde de maker boterhammen in cirkels rondom een lichtbron [tv of lichtbak]. Ook maakte zij versies van Bread buiten, in de vorm van een menselijk silhouet.
Laying out bread slices for the pigeons, in the style of The Breadman Project: artistic field research which Emily Kocken worked on last winter. She baked a human sized bread doll seven times and placed them in different locations in the Bijlmer. The Breadman Project had a predecessor: Bread. Here the maker placed slices of bread around a light source [tv or light box]. She also made versions of Bread outside, in the shape of a human silhouette.
The Dam performance is a ritual several Breadman friends participate in, in cooperation with Jack Liberties, a creative PR agency from Amstelveen.
Hij is uit! Nog enkele exemplaren van de eerste druk [vijftien stuks] zijn te koop. U kunt ook terplekke een exemplaar komen inzien en intekenen voor de tweede druk.
tekst & beeld Emily Kocken
vormgeving Judith van der Aar
470 bladzijden full color gebonden gelijmd 21 x 23 cm
Drukkerij Rob Stolk
€ 65,00 [beperkte oplage/gesigneerd]
Live voorlezen door vrienden van Breadman op 20 juni, 15:00
locatie Schooltuin Gaasperdam
‘Het Breadman Project onderzocht de driehoeksrelatie tussen brood, vogels en mensen in de winter van 2008/2009. De broodpop vormde week in week uit een levensgroot vraagteken in het stedelijk landschap. Tussen angst en trek balancerend, trokken de vogels een andere conclusie dan voorzien.
De catalogus, bijbeldik, levert zes essays over honger, het ideale middelpunt van een locatie en andere aan het project verwachte thema’s.’
De Broodmannen zullen niet het eeuwige leven hebben. In hun huidige vorm halen ze waarschijnlijk een jaar. Om het project op een mooie en bereikbare plek voor publiek toegankelijk te maken, is de maker op zoek naar een galerie, museum of particulier met hart voor dit originele, conceptuele werk met een goed verhaal voor een kleine of langere periode in 2009/2010.